ÉLETMÓD -> EGÉSZSÉG

Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség vagy fogyatékosság hiánya” WHO - 1948

Testi, lelki és szellemi egészségünk nagyban függ életmódunktól.

 

Fontos a testünk karbantartása ( bő folyadékbevitel, megfelelő étkezés, rendszeres fizikai mozgás, pihenés ), de ugyanennyire fontos, vagy talán fontosabb életünk lelki és szellemi területét rendben tartani.

 

Ahhoz, hogy tényleg egészségesek legyünk, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, több dologra is érdemes odafigyelni:

- helyes önértékelés és énkép;

- megfelelő értékrend és viszonyítási alap ( ne akarjak mindenkinek megfelelni, ne függjek sokak véleményétől );

- családi és baráti kapcsolatok ápolása és erősítése, kölcsönös tisztelet és elfogadás;

- tudjunk megbocsátani magunknak és másoknak; ne őrizzünk meg haragot; tegyük azt a mellettünk élővel, amit magunknak is szeretnénk;

- beszéljünk és cselekedjünk felelősséggel, amikor lehetőségünk van, segítsünk - tegyünk jót másokkal;

- legyen hitünk a jövővel kapcsolatban, nézzünk és lássunk túl a kézzelfogható dolgokon;

 

Miért fontos ez? Mert sok fizikai betegség lelki / szellemi eredetű, és sokszor nem elég egy pirulát bevenni - sokszor mélyebbre kell ásni és a baj gyökerét megtalálva azt kell kezelni, hogy gyógyulás következzen be.

 

MÉG EGY NAGYON FONTOS DOLOG: mindezt tanítsuk meg – adjuk át gyermekeinknek, neveljük a következő generációt, hogy kevesebb hibával és sérüléssel előbbre jussanak mint mi !

A gyermekeink a jövőt képviselik, és én elkötelezett vagyok irántuk ! Elkötelezett mind a testi, mind a lelki / szellemi egészségük megóvására, szükség esetén gyógyítására !